fbpx

Lesmateriaal voor basisscholen

Voor Sjoerd en de Stapelstad zijn diverse lesprogramma ontwikkeld. Deze kun je als school aanschaffen bij o.a. de Kleuteruniversiteit en Toonzetters.

Kleuteruniversiteit
Het programma van de Kleuteruniversiteit is het meest uitgebreide themalesprogramma. Het project richt zich op techniek, bouwen, construeren, doorzetten, samenwerken en probleemoplossend denken en bevat reken-, taal-, bouw-, beweeg- en techniek activiteiten en suggesties voor de hoeken.

Toonzetters
Geïnspireerd door het verhaal, de karakters en de illustraties kroop Toonzetters achter de piano en componeerde Sjoerds Stapellied. Een swingend lied met eindeloze mogelijkheden om muzikale bouwstenen te onderzoeken, te spelen, te stapelen, husselen en te bouwen.

Houd jij net als Toonzetters en wij ook van je handen uit de mouwen steken, inspirerende opdrachten, actief met de klas aan de slag gaan en nieuwe muzikale werkvormen uitproberen? Dan moet je zeker even kijken op de website van Toonzetters.

Juf Joyce Kuenen
Juf Joyce Kuenen heeft diverse lesjes rondom Sjoerd en de Stapelstad ontwikkeld voor basisscholen. Deze zijn gratis te downloaden op haar website. Zo kun je na het voorlezen samen met de kinderen het verhaal nog eens herbeleven door kinderen het na te laten vertellen. Ook heeft Juf Joyce letterblokjes, 20 plaatsbepalingen en kniphuisjes gemaakt. Ook zijn er aanvullende opdrachtjes en lesjes over bouwen op haar site te vinden.

Deelmap / schrijversbezoek / stapeltafel
Speciaal voor juffen en meesters die met het thema aan de slag gaan hebben we een deelmap met allemaal gratis beeldmateriaal. Denk hierbij aan de mockups van het prentenboek, vrijstaande karakters, bouwdiploma’s, zoekplaten, kleurplaten, knutselplaten, korte animaties, een heuse speurtocht die je in de school kunt uitzetten en nog veel meer.┬á Ook een stapeltafel op school of een (online) schrijversbezoek is mogelijk.

Wil je toegang tot de deelmap, een schrijversbezoek of een stapeltafel op school? Vul dan onderstaand contactformulier in.

WhatsApp Image 2020-10-23 at 16.15.03
Chinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanPortugueseSpanish