fbpx
Waarom schildert een bouwer een huisje blauw?
Op 18 oktober 2021 | 0 Reacties | |

Heel lang geleden was er een beroemde schilder in de Zaanstreek. Hij vertelde al zijn vrienden dat er voor een heel leven lang genoeg te schilderen was en dat er huizen in alle kleuren stonden. De schilder die Monet heette bleef 4 maanden in de Zaanstreek. Hij maakte maar liefst 25 schilderijen! Zo snel kan jij vast niet schilderen of wel? Een van die schilderijen is het blauwe huis (Hogendijk in Zaandam). Heel lang vroegen mensen zich of het huis wel echt blauw is geweest, of dat het Monet zijn fantasie was. Maar door stukjes verf van het huis te krabben kwamen ze erachter dat het huis echt blauw was.

Omdat Monet zo beroemd is geworden (een schilderij van hem kost meer dan een miljoen euro!) en de mensen hem echt heel goed vinden, plaatsten ze als grapje een blauw huisje op de echte Stapelstad. Dan kan niemand hem ooit vergeten.

Wie wil jij nooit vergeten?

Wist je trouwens dat er een echt schilderij van Monet in het Zaans Museum hangt? Hou je niet zo erg van schilderijen, dan kun je ook naar het Verkadepaviljoen. Dat is ook onderdeel van het Zaans Museum. Het draait daar allemaal om … koekjes en chocolade! 😉

Meer nieuws
Chinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanPortugueseSpanish